În prima sa conferinţă de presă pe care a desfăşurat-o după începerea campaniei electorale, în calitate de candidat USL în colegiul 4 Senat Oradea (suprapus colegiilor 8 şi 9 pentru Camera Deputaţilor), medicul Florian Bodog a etalat câteva din atuurile despre care crede că îl recomandă să obţină încrederea orădenilor.

Carte de vizită

Bodog a amintit că, pe vremea când a condus Spitalul Judeţean, "am redus semnificativ datoriile acestuia şi l-am adus pe locul doi în ţară în topul transparenţei achiziţiilor publice", adăugând că a determinat şi "creşterea calităţii actului medical şi îmbunătăţirea relaţiei cu pacienţii".

"Ca decan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie, am gestionat corect problema diplomelor emise în trecut pentru cetăţenii străini, am asigurat creşterea locurilor de studii pentru ca tinerii orădeni să nu trebuiască să meargă în alte oraşe şi am organizat un examen de admitere la nivelul competitiv al facultăţilor din centrele universitare mari", a mai spus Bodog.

USL-istul a făcut referire şi la cele câteva luni de când exercită funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, arătând că "în mai puţin de trei luni am reuşit să aduc spre Oradea 2 milioane de euro" pentru continuarea investiţiilor la Centrul Oncologic şi la modernizarea secţiei de Neurologie şi Psihiatrie, precum şi pentru achiziţionarea unui RMN de către Spitalul Judeţean.

"Consider că activitatea mea constituie o carte de vizită pentru ceea ce am făcut în sprijinul oraşului", a concluzionat Bodog.

Legi pentru români, lobby pentru orădeni

În ce priveşte priorităţile declarate în cazul în care va fi ales de orădenii din colegiul 4 Senat, reprezentantul USL a afirmat că are trei direcţii majore.

Prima dintre acestea este schimbarea Legi Educaţiei, deoarece varianta Funeriu "este o lege profund antinaţională, iar noua lege va trebui să fie în favoarea elevilor, studenţilor, părinţilor şi cadrelor didactice", pentru că aceştia sunt beneficiarii legilor, "nu vecinii noştri din Ungaria, nici vecinii noştri din Bulgaria şi nici vecinii noştri din Franţa", a explicat, cu ironie, doctorul Bodog.

De asemenea, el a spus că va avea în vedere schimbarea Legii Sănătăţii, astfel ca aceasta "să nu conţină prevederi privind coplata pentru serviciile medicale de urgenţă", şi va sprijini "toate proiectele de dezvoltare a Oradiei".

"Avem nevoie de crearea a noi locuri de muncă, iar asta nu se poate face decât prin atragerea de investitori, de obţinerea unor cofinanţări pentru proiectele majore de infrastructură ale oraşului, cum sunt şoseaua de centură, Aeroportul şi parcurile industriale. De asemenea, cred cu tărie că este nevoie de un parteneriat între municipalitate şi Universitate, pentru că Universitatea este pilonul de bază al dezvoltării oraşului, iar un parteneriat ar avea efecte pozitive de ambele părţi", a spus Bodog.

Nu în ultimul rând, a adăugat el, "în sectorul medical voi continua promovarea strategiilor pentru creşterea calităţii actului medical prin modernizarea şi dotarea spitalelor, prin dezvoltarea sistemului medical de urgenţă şi prin creşterea calificării personalului medic-sanitar".