Elevii orădeni provenind din familii monoparentale, cu dificultăţi financiare sau cu probleme sociale vor putea beneficia de meditaţii gratuite la matematică şi limba română.

Programul "O şansă în plus", demarat de Direcţia de Asistenţă Socială Oradea, se adresează elevilor de clasele V – VII.

"Programul va consta în sprijin în efectuarea temelor la matematică şi limba si literatura română şi se va desfăşura pe întreg anul şcolar 2019-2020, începând cu luna septembrie 2019 şi până în iunie 2020, inclusiv în perioada vacanţelor intersemestriale, mai puţin în perioada vacanţei de vară", se menţionează într-un comunicat al DASO.

Potrivit anunţului, orele de meditaţii se vor ţine la centrele sociale Nufărul, din strada Nufărului 47, şi Rogerius II, din strada Episcop Ioan Suciu 1.

Aici, elevii vor beneficia înainte de ore de o masă caldă oferită de Select Catering iar periodic de anumite activităţi şi concursuri cerute de copii.

Pentru a putea oferi acest sprijin familiilor care nu îşi permit financiar să ofere ore de meditaţii copiilor, DASO va derula o campanie de recrutare de voluntari.

"Invităm profesorii şi studenţii care doresc să ofere o parte din timpul lor, din abilităţile şi cunoştinţele lor şi care au capacitatea şi disponibilitatea acordării de meditaţii la matematică şi limba şi literatura română, să ne contacteze la sediul DAS Oradea, din strada Primăriei 42, sau la numărul de telefon 0359.411.925", se mai menţionează în comunicat.