Patronii pariază pe eficienţa energetică şi energiile regenerabile. Peste o sută de oameni de afaceri din România, Ungaria, Serbia şi Slovacia au luat parte joi, în Centrul de afaceri din Cetate, la conferinţa organizată pe această temă de Federaţia Patronilor Bihor în colaborare cu reţeaua Carpatica.

"Scopul conferinţei este de promovare a conceptului de eficienţă energetică în clădiri, reducerea costurilor de energie, promovarea producătorilor de echipamente şi realizarea de contacte şi parteneriate în companiile din domeniu", a declarat prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronilor Bihor, Constantin Jurcă.

În cadrul conferinţei au fost prezentate informaţii legate de legislaţia în domeniu, dar şi concepte precum Casa Pasivă şi produse precum centralele termice cu recuperare de căldură.

"Prin adoptarea tehnologiei casei pasive la construcţia sau reabilitarea de imobile, costurile cu energia se reduc cu 90%. Astfel, costurile cu încălzirea unei case de 100 mp pot coborî la 250 lei pe an, diferenţa fiind în buzunarul proprietarului", a spus Jurcă.

În cadrul întâlnirii au mai fost prezentate informaţii din legislaţia referitoare eficienţa energetică, iar în final participanţii au luat în discuţie înfiinţarea unui cluster format din companii de profil în vederea organizării de conferinţe pe tema eficienţei energetice şi încheierii de parteneriate între firme.