Un număr de 153 de percheziţii sunt în derulare la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale din Bihor şi alte 21 de judeţe, respectiv în Bucureşti, scotocirile fiind coordonate de poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliţiei Române. Acţiunea are ca scop combaterea comerţului clandestin cu articole pirotehnice. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, percheziţiile au început miercuri la ora 6 dimineaţa în București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

„Acțiunea se desfășoară în contextul instrumentării unor dosare penale, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii de infracțiuni prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive și de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale", scrie în informare. 

Poliţiştii caută în special articolele pirotehnice introduse ilegal în ţară şi comercializate clandestin, dar şi alte dovezi necesare pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile, se mai arată în comunicat. 

Operațiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

La percheziții participă polițiști din cadrul IGPR - Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, Direcția de Poliție Transporturi, Institutul Național de Criminalistică, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, precum și din cadrul Poliţia Bucureşti  și al inspectoratelor de poliție județene.

De asemenea, în activități sunt angrenați și jandarmi.

În cadrul Planului de acțiune „Foc de Artificii”, până la acest moment, Poliția Română a confiscat în această iarnă, până în prezent, peste 100 de tone de articole pirotehnice.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!