Primăria Oradea a anunțat sâmbătă dimineața că a început turnarea planșeului pentru pasajul dinspre Calea Clujului, unul din rețeaua de cinci astfel de pasaje care se construiesc acum în zona Centrul Civic.

„În această dimineață a început turnarea primul tronson al planșeului aferent pasajului 2 (cel dinspre Calea Clujului) și al celui de-al doilea tronson al planșeelor de la pasajele 3 și 4 din Piața Gojdu, operațiunea urmând să fie finalizată în cursul zilei de azi. Pasajul 4 este cel dinspre Colegiul Național Emanuil Gojdu, iar următorul este pasajul 3”, se arată într-un comunicat trimis de Primăria Oradea. 

(sursa foto: Primăria Oradea)

Totodată, potrivit informării trimise de municipalitate, vineri seara s-a finalizat turnarea bazinului de retenție al apelor pluviale, dinspre Catedrala Ortodoxă. 

„În ceea ce privește stadiul lucrărilor la bazinul de retenție dinspre Casa de Cultură a Sindicatelor, armarea a fost deja realizată, urmând să fie turnat în cursul săptămânii viitoare. Cele două bazine pot capta împreună peste 800.000 de litri de apă”, mai detaliază Primăria Oradea. 

În continuare se lucrează la rețelele de apă pluvială aferente pasajului 1, cel dinspre Catedrala Ortodoxă, precum și la partea carosabilă a străzilor Mareșal A. Averescu și Calea Clujului.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piața Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I", proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, finanțarea nerambursabilă fiind de 98% din valoarea cheltuielilor eligibile. Executanții lucrării sunt asocierea de firme Freyrom, Procons Group, Construcții Erbașu, Leko Construct și Metabet CF.

(sursa foto: Primăria Oradea)

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările de construire a celor cinci pasaje subterane din Piaţa Gojdu se desfăşoară sub presiunea timpului. Municipalitatea este obligată să le încheie înainte de sfârşitul anului pentru a le putea deconta înainte de închiderea actualului ciclu de finanţare europeană.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!