Preotul ortodox orădean Ciprian Mega, cineast premiat internațional, s-a trezit chemat să dea cu subsemnatul la Poliția Oradea.

Dosarul are la bază o poveste ce datează din noiembrie 2021, când, înainte de sfințirea Bisericii Sfântul Spiridon, pe care a construit-o în timp record lângă spitalul municipal, parohul a cerut Episcopiei Ortodoxe a Bihorului, printr-o adresă oficială, ca soborul delegat la eveniment să nu cuprindă homosexuali, păcat incompatibil cu calitatea de părinte spiritual.

Deși nu a menționat niciun nume, Mega a fost ulterior reclamat penal de un popă orădean. Cineastul e acuzat că, în susținerea poziției sale, le-ar fi transmis șefilor ierarhici imagini ale unei conversații „picante” purtate de preotul respectiv cu un iubit al acestuia, care circula pe grupurile de discuții ale preoțimii. Interesant e că dosarul lui Mega a fost pus în lucru tocmai acum, când pregătește lansarea filmului „12 rubini”, o peliculă în care joacă vedeta americană Mickey Rourke și care prezintă tocmai corupția din biserică.

Revoltat, preotul Mega a cerut săptămâna trecută Episcopiei să îi comunice dacă reclamantul a acționat de capul său sau are binecuvântarea episcopului Sofronie Drincec, așa cum cer uzanțele bisericești, și se pregătește de un proces care se anunță interesant. Pentru că, dacă nu voiau să facă valuri, acuzatorii nu trebuiau să îl bage... la fund.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!