Membrii PMP Bihor sunt rupţi în două. Deşi la primul congres al partidului, în iunie, a fost votată candidatura la Preşedinţie a fostului consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, săptămâna aceasta Elena Udrea a anunţat că s-ar putea să devină ea candidatul formaţiunii la alegerile din toamnă. "România este pregătită să voteze o femeie", a spus Udrea, ceea ce l-a determinat pe Diaconescu să anunţe că îşi va asuma candidatura, ca "datorie morală", chiar dacă nu "beneficiez de sprijinul niciunui partid".

Puşi în situaţia de a opta pentru unul din cei doi lideri, mai ales că o decizie va fi luată marţi la reuniunea Consiliului Naţional al partidului, PMP-iştii bihoreni au recurs la un procedeu pe cât de democratic, pe tot atât de diplomatic: votul online.

Sufragiu pe Facebook

"La această oră, în urma discuţiilor de la vârful partidului şi a unei decizii a Consiliului Executiv Judeţean al PMP Bihor, pe pagina privată de Facebook a organizaţiei judeţene se desfăşoară, de două zile şi până duminică seară, un proces de votare, astfel încât luni să fim cu o decizie luată şi să ştim pe cine vedem candidat din partea PMP", a declarat sâmbătă, pentru BIHOREANUL, preşedintele PMP Bihor, Marton Attila.

Solicitat să spună dacă există sau nu riscul ca simpatizanţii şi membrii PMP să-şi fărâmiţeze voturile şi aşa puţine între Diaconescu şi Udrea, Marton a evitat să comenteze, dar a adăugat că apreciază drept "firească" decizia fostului consilier prezidenţial. "Personal, cred că e firesc aşa. Inclusiv preşedintele Traian Băsescu îl va susţine, pentru că nu degeaba a fost primul care a semnat pentru susţinerea candidaturii sale", a spus preşedintele PMP Bihor.

Mulţi au fost, câţi vor rămâne?

Organizaţia judeţeană Bihor a Partidului Mişcarea Populară are, formal, 600 de membri, din care, potrivit spuselor lui Marton Attila, după alegerile interne de vinerea trecută, "peste 500 şi-au exprimat intenţia de a rămâne în partid".

În campania de strângere a semnăturilor pentru susţinerea candidaturii la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, PMP Bihor a strâns până în prezent 600 de semnături. "Numărul este irelevant, deoarece săptămâna trecută am avut alegeri, iar în perioada de dinainte colegii au fost ocupaţi mai mult cu organizarea alegerilor", a explicat liderul PMP Bihor.