Ajunşi pentru prima dată în Oradea, componenţii celebrei trupe de show baschetbalistic Harlem Globtrotters i-au încântat miercuri seară pe spectatorii prezenţi în Arena Antonio Alexe, aproximativ 1200 la număr.

Obişnuiţi cu showul, sportivii s-au întrecut în jonglerii cu mingea, au pasat spectaculos, au înscris de la distanţă, s-au întrecut în slam dunk-uri, dar au surprins spectatorii şi prin improvizaţiile pe care le-au făcut chiar cu suporterii.

Spectacolul a început cu un concurs de dans la care au participat persoane din public, dar şi mascota Globie, apoi, în aplauzele spectatorilor, şi-au făcut apariţia cele două echipe, Harlem Globtrotters şi All Stars, în frunte cu antrenorii.

În perioada de încălzire s-au încercat tot felul de scheme, cu aruncări la coş de la distanţă, inclusiv din tribune. Jocul a fost gustat din plin de public, în special de cei mici. În pauze, în perioada time-out-urilor, dar şi cu alte ocazii, spectacolul a fost animat de momente care mai de care mai haioase, pentru care au fost luate şi persoane din tribune.

În cele din urmă, meciul s-a încheiat cu victoria cu 82-78 a celor de la Harlem Globetrotters, în aplauzele publicului, care s-a bucurat în voie de spectacolul baschetului nord-american.

După un sezon în care au trăit cu sufletul la gură meciurile CSM-ului, iubitorii baschetului orădean au primit un cadou bine-meritat care i-a binedispus şi relaxat.

În final, componenţii celebrei trupe au oferit autografe şi s-au pozat cu cei prezenţi, în special copiii înghesuindu-se pentru a beneficia de aceste momente din partea îndrăgiţilor baschetbalişti.

După ce marţi seară au susţinut acest spectacol la Cluj, de la Oradea membrii Harlem Globetrotters vor pleca la Bucureşti, unde vor susţine show-ul joi seară. Ei îşi vor încheia turneul din România vineri, la Craiova.