Întrucât formaţia slovacă Spisski Rytieri Nova Ves nu a mai putut participa la turneul internaţional amical de baschet prevăzut pentru această săptămână la Oradea, ediţia 2022 a Memorialului Antonio Alexe a fost anulată, urmând totuşi ca echipa CSM CSU Oradea să dispute un joc amical, sâmbătă seară, de la ora 18, cu maghiarii de la DEAC Debrecen.

La ediţia a 10-a a Memorialului Antonio Alexe au fost invitate cele două echipe, care, pe lângă CSM CSU Oradea, urmau să dispute un triunghiular, cu câte un joc pe zi, de joi până sâmbătă.

Cum slovacii de la Spisski Nova Ves au informat conducerea clubului bihorean că nu va putea onora invitaţia de participare din cauză că mai mulţi sportivi ai echipei s-au îmbolnăvit, organizatorii au căutat o echipă înlocuitoare, dar nu au găsit într-un timp atât de scurt, astfel că au decis să anuleze turneul şi să se dispute doar amicalul de sâmbătă, cu maghiarii de la DEAC Debrecen, joc care figura totuşi în cadrul memorialului.

"Avem doar patru jucători de la echipa de seniori sănătoşi şi nu vrem să venim cu un efectiv incomplet, completat cu juniori pentru că asta nu are sens pentru noi şi cu siguranţă nici pentru adversarii noştri. Apreciez dorinţa şi interesul clubului din Oradea de a juca cu echipa noastră, mai ales că pentru noi ar fi o sărbătoare să jucăm împotriva unei echipe cu rezultate notabile în ultimii ani în FIBA Europe Cup, dar pentru noi în acest moment este mai important să ne recuperăm jucătorii pentru startul oficial al noului sezon competiţional. Poate în viitor ne vom putea întâlni pe teren, fie cu ocazia unui meci de pregătire, fie într-un cadru oficial", este mesajul pe care l-au transmis reprezentanţii clubului Spisski Rytieri conducerii CSM Oradea.

Astfel, CSM CSU Oradea se va duela doar cu DEAC Debrecen, în cursul zilei de sâmbătă, cu începere de la ora 18.

Partida se va desfăşura la Sala Polivalentă Oradea Arena, intrarea fiind liberă.

Cu această ocazie va avea loc însă şi prezentarea echipei orădene pentru sezonul competiţional 2022-2023.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!