Un autoturism marca Mercedes declarat furat în 2010 a fost descoperit în noaptea de sâmbătă spre duminică de poliţiştii de frontieră din Sectorul Poliţiei de Frontieră Diosig.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, luni, că maşina a fost oprită pe Drumul Judeţean E671, în dreptul localităţii Săcuieni.

"Autoturismul era condus de un arădean de 40 de ani care a prezentat documente neconforme, motiv pentru care a fost condus a sediul sectorului pentru verificări", a declarat comisarul şef Lazăr.

Potrivit ofiţerului, în urma verificărilor în bazele de date, s-a descoperit că autoturismul a fost declarat furat din Anglia la sfârşitul anului 2010.

"Bărbatul a declarat că autoturismul a fost achiziţionat din Anglia contra sumei de 3.500 euro în a doua parte a anului 2010, însă a negat că ar fi ştiut că este furat", a mai spus el.

În urma anchetei, poliţiştii de frontieră i-au întocmit dosar penal arădeanului, pentru tăinuire la furt, iar autoturismul Mercedes a fost indisponibilizat pentru a fi predat proprietarului.