Bihorenii au fost treziți marți dimineața, la ora 06.30, de un mesaj de tip Ro-Alert, prin care sunt avertizați să evite deplasările fiindcă urmează "intensificări puternice ale vântului". 

"Avertizare meteo - INTENSIFICARI PUTERNICE ALE VANTULUI, care vor depasi 80-85 km/h, Perioada de manifestare 02.04.2024, intre 06:35 - 09:00. Evitati deplasarile si luati masuri de adapostire si autoprotectie!", este mesajul trimis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. 

Informarea Ro-Alert vine ca urmare a unei avertizări de cod portocaliu de vânt și vijelii, emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Și după acest interval de timp, întreg județul Bihor se va afla sub cod galben de vânt și vijelii, emis de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben este valabil până marți seara, la ora 22.

Pompierii bihoreni le recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării vântului puternic să nu se deplaseze în apropierea copacilor, a panourilor publicitare sau a clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de rafale, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor să se realizeze în zone ferite, la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!