Complexul Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, al lui Donald Trump, a fost percheziţionat luni de FBI. Fostul preşedinte al Statelor Unite ale Americii a confirmat descinderea pentru CNN, notează Digi24.ro.

Acesta a mai declarat şi că acţiunea echipajelor FBI nu a fost anunţată, iar el nu se afla acolo în acele momente, ci în New York. „Mi-au spart chiar şi seiful. Frumoasa mea casă, Mar-A-Lago din Palm Beach, Florida, este în prezent sub asediu, percheziţionată şi ocupată de un grup mare de agenţi FBI. După ce am lucrat şi am cooperat cu agenţiile guvernamentale relevante, acest raid neanunţat la domiciliul meu nu a fost necesar sau adecvat", a mai precizat Trump pentru CNN.

În final, Donald Trump a acuzat FBI de o conduită abuzivă. Contactați de acelaşi post de televiziune american, reprezentanții Departamentului de Justiţie nu au dorit să comenteze situaţia.

Agenţia de presă Reuters notează că motivul percheziţiilor este o nouă anchetă a Departamentului privind faptul că Trump ar fi dus ilegal nişte documente oficiale prezidenţiale la proprietatea sa din Florida.

La începutul anului, în februarie, Administraţia Naţională a Arhivelor şi Înregistrărilor din SUA a făcut publică informaţia că a recuperat aproximativ 15 cutii de documente ale Casei Albe din același complex al fostului președinte, iar unele dintre ele conţineau materiale clasificate. La vremea aceea, mai scrie Digi24.ro, Trump declara că a fost vorba despre "un proces obişnuit şi de rutină".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!