Tinerii baschetbaliştii ai echipei CSM Oradea au ocupat locul 5 la Campionatul Naţional U12, competiţie care s-a desfăşurat la Costineşti, în perioada 12-17 iulie.

Echipa antrenată de Călin Pop, Anamaria Mesaros şi Melania Kokovay, s-a aflat printre cele 19 formaţii înscrise în competiţie.

Mai întâi, echipele participante au fost repartizate în cinci grupe din faza preliminară, ulterior disputându-se o altă fază tot în sistem grupe, iar în cele din urmă s-au dispus jocuri eliminatorii pentru stabilirea campioanei şi a clasamentului general.

În total, sportivii de la CSM Oradea au obţinut şapte victorii din nouă partide disputate şi s-au clasat pe locul al 5-lea.

În faza grupelor preliminare, CSM Oradea a câştigat clar, cu scorul de 51-17, cu U BT Cluj, iar apoi a învins formaţia Stro-Mart Iaşi, cu 34-22, pentru ca în ziua următoare să învingă, cu 54-24, şi echipa BC CSU Sibiu.

Astfel, s-a calificat de pe primul loc în faza a doua, unde, într-o altă grupă s-a impus în meciurile cu U BT Roşu Cluj, cu 57-38, şi Magic Champions Bucureşti, cu scorul de 42-21, cedând însă în disputa cu Îngerii Băniei Craiova, scor 23-30.

În jocurile eliminatorii, în sferturile de finală, jucătorii de la CSM Oradea au întâlnit echipa CSM Ploieşti, în faţa căreia au pierdut cu scorul de 12-43. Au luat apoi drumul pentru locurile 5-8, unde au dat din nou peste Îngerii Băniei Craiova, în faţa cărora s-au revanşat, după ce s-au impus cu scorul de 29-26.

Astfel, au ajuns să dispute ultimul joc de la turneu pentru locurile 5-6, în compania celor de la Leii Bucureşti, pe care i-au învins cu scorul de 35-24, terminând competiţia pe poziţia a cincea.