Un tânăr de 29 ani din satul Rîpa şi un altul în vârstă de 26 ani din comuna Diosig au ajuns la spital, joi dimineaţă, după ce microbuzul condus de cel din urmă a fost lovit de un tren la trecerea la nivel cu calea ferată din satul Rîpa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Dinu, accidentul rutier a fost semnalat la numărul de urgenţă 112, joi, la ora 6.20.

"Accidentul s-a produs în afara localităţii bihorene Rîpa. Bărbatul de 26 ani din comuna Diosig, în timp ce conducea un microbuz pe direcţia Rîpa-Tinca, nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier "Oprire", de la intersecţia cu trecerea la nivel de cale ferată simplă, fără bariere, şi a intrat în coliziune cu un tren, care circula pe ruta Holod-Salonta", a explicat Alina Dinu.

În urma accidentului rutier, şoferul microbuzului şi un bărbat de 29 ani din Rîpa, pasager în microbuz, au ajuns la spital, din fericire cu leziuni uşoare, motiv pentru care au şi refuzat internarea.

"Au fost doi pacienţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din spital. Şoferul, cu contuzii la nivelul feţei şi pasagerul, cu escoriaţii la nivelul membrelor superioare. Erau leziuni uşoare, motiv pentru care au refuzat internarea", a declarat, pentru BIHOREANUL, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Microbuzul a fost, însă, distrus, fiind ridicat şi tractat de la locul accidentului. Cercetările pentru stabilirea circumstanţelor în care s-a produs accidentul rutier sunt continuate de poliţiştii rutieri sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.