Consiliul Local Oradea a aprobat joi extinderea cu 190 de metri a reţelei de gaz din zona centrală. La cererea Distrigaz, deliberativul local a avizat realizarea unei conducte de presiune redusă pe străzile Iosif Vulcan, Republicii şi Piaţa Regele Ferdinand pentru racordarea la gaz a imobilelor din strada Teatrului 1 şi 2 care adăpostesc sediul firmei Transilvania şi restaurantul Crown deţinute de fraţii Micula.

Cele patru artere ultracentrale sunt situate în zona unitară A de încălzire deservită de operatorul centralizat de termoficare, în care, pentru protejarea eficienţei acestuia, orice extindere se face doar cu aprobarea Consiliului Local.

Astfel, hotărârea care aprobă racordarea la reţeaua de gaz a imobilelor milionarilor orădeni interzice în mod expres racordarea altor consumatori din zonă.

"Lucrările se vor executa strict pentru execuţia branşamentelor de gaze naturale presiune redusă pentru imobilele situate pe strada Teatrului 1 şi 2, fără execuţia altor branşamente de gaze naturale presiune redusă pe traseul străzilor Iosif Vulcan, Republicii, Piaţa Ferdinand", se menţionează în document.

Gaz pe strada Clujului

Tot în şedinţa de joi, deliberativul local a aprobat extinderea reţelei de gaze naturale pe strada Clujului pe o distanţă de 1,8 kilometri, cu execuţia braşamentelor şi extinderea reţelelor de gaze naturale cu presiune redusă 300 metri pe strada Iuliu Hossu.

Consiliul Local a aprobat extinderea reţelei de gaz pe considerentul că tronsoanele de pe cele două artere pe care urmează să se facă extinderea reţelelor sunt situate în zona de încălzire B şi nu sunt deservite de societatea de Termoficare.

La fel, fiind amplasate tot în zona unitară B, străzile Avântului, Gheorghe Şincai şi Piaţa Tineretului, vor fi racordate şi ele la reţeaua de gaz.

În schimb, Consiliul Local a respins extinderea reţelei de gaz pe strada Şcoalelor, inclusă în zona unitară A deservită de sistemul centralizat de termoficare pe considerentul că debranşararea consumatorilor va reduce în timp eficienţa sistemului.

Printr-o hotărâre similară, deliberativul local a mai aprobat extinderea cu 50 de metri a reţelei de gaz din strada Industriei, cu 20 de metri pe strada Războieni şi 200 de metri pe strada Dimitrie Cantemir, dar fără execuţia de branşamente pe partea imobilelor cu numere impare.

Cele trei străzi sunt incluse, la rândul lor în zona unitară de termoficare B, iar tronsoanele avizate nu sunt racordate de reţele CET chiar dacă operatorul centralizat de încălzire are reţele pe aceste străzi.