Fetele din Bihor cu vârste cuprinse între 5 şi 8 ani sunt invitate să participe la "Playmakers", o iniţiativă creată de UEFA şi Disney, susţinută pe plan local de AJF Bihor şi echipa de fotbal feminin United Bihor, prin care micuţele vor descoperi cât de amuzant este să se joace fotbal.

"Playmakers" (Creatori de jocuri) este un proiect lansat de UEFA şi Disney în 2020 prin care copilele sunt încurajate să descopere frumuseţea unui sport care a ajuns celebru mai ales în rândul băieţilor. În timpul antrenamentelor, care vor fi gratuite, fetiţele vor învăţa să se joace şi să lucreze în echipă.

În plus, antrenorii le vor încuraja ca în timpul jocului să intre în pielea personajelor preferate din filmele Disney prin mişcare şi imaginaţie.

În acest an, potrivit UEFA, programul "Playmakers" va fi implementat în Norvegia, Belgia, Polonia, Austria, Serbia şi România.

La noi, acesta a fost lansat în 27 februarie de Federaţia Română de Fotbal, care a implicat 34 de cluburi sportive din ţară, între care şi United Bihor, singurul club de fotbal feminin din judeţ.

Viitoarele fotbaliste pot fi înscrise în proiect de părinţii lor sau tutori care trebuie să trimită un email de intenţie la adresa ajfbihor@yahoo.com, în care să precizeze date de contact, ori sunând la numerele de telefon: 0740.840-618 (Ficuţ Csaba, antrenorul şi preşedintele United Bihor) ori 0743.331-922 (Petru Boros), până pe data de 27 aprilie.

Ulterior înscrierilor, organizatorii îi vor anunţa pe părinţii micuţelor data şi locul unde vor avea loc antrenamentele.