În Piaţa Ioşia, singura din Oradea autorizată de către DSVSA Bihor, mieii şi iezii sunt comercializaţi, începând de marţi, între orele 8-13 şi 14-18, cu o pauză de o oră pentru igienizare.

Pentru un miel, vânzătorii cer 15 lei pe kilogram, dar lasă din preţ la 14 lei, exact ca anul trecut, acelaşi preţ fiind valabil şi pentru vânzarea iezilor.

Pe lângă preţul achitat vânzătorilor, care sunt crescători de ovine şi de caprine din localităţile bihorene Nojorid şi Borş, cumpărătorii trebuie să achite şi măcelarilor câte 25 lei pentru sacrificarea, jupuirea şi tranşarea unui miel, respectiv 30 lei pentru a unui ied.

Comercianţii spun, însă, că vânzarea merge mai slab decât anul trecut. "Stau de două ore în piaţă şi s-au vândut abia cinci miei până acum. Anul trecut parcă nu a fost la fel de slab", a declarat un crescător de oi din comuna Nojorid.

Anul trecut, vânzarea şi sacrificarea mieilor şi iezilor în Oradea s-a făcut la aceleaşi preţuri, iar în ultima zi, sâmbătă, proprietarii animalelor au lăsat din preţ până la 10 lei şi chiar 9 lei pe kilogram, scădere care este de aşteptat să se întâmple şi în acest an în ultima zi înainte de Duminica Paştelui.