Migranți din Irak, Nepal şi Etiopia care aveau cu ei un bebeluș de numai două luni au fost opriți de polițiștii de frontieră în satul Mărțihaz, în timp ce se îndreptau, îmbarcați în trei autoturisme, spre zona de graniță cu Ungaria.

S-a întâmplat joi, în jurul orei 21.30, iar cetățenii străini au fost depistați de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Salonta, în trei autoturisme conduse de români. 

„Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea autoturismelor şi la legitimarea şoferilor, constatându-se că aceştia sunt cetăţenii români, cu vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani, din judeţul Timiş", a transmis comisar-şef de poliţie Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea.

În cele trei maşini se aflau ca pasageri doi bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 26 şi 36 de ani, precum şi cinci copii minori, cel mai mic dintre ei fiind un bebeluş de numai două luni, iar cel mai mare având 9 ani.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că era vorba despre cetăţeni din Irak, Nepal şi Etiopia, solicitanţi de azil în România.

Conform declaraţiilor şoferilor, aceştia intenţionau să îi lase pe cei zece în apropierea frontierei cu Ungaria. 

În urma acestui incident, poliţiştii de frontieră au deschis cercetări pentru trafic de migranţi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!