Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, miercuri, începerea urmăririi penale împotriva a patru tineri irakieni prinşi în timp ce încercau să iasă din România ascunşi sub un autotren grecesc.

Automarfarul încărcat cu vată minerală şi condus de un cetăţean grec s-a prezentat în PTF Borş marţi după-amiaza, în jurul ore 16. "Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu autorităţile de frontieră maghiare au scanat autotrenul cu aparatura Roetgen", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

În urma verificărilor, în exteriorul TIR-ului, în spaţiul amenajat pentru păstrarea cauciucurilor de rezervă, poliţiştii au descoperit ascunse patru persoane care încercau în acest fel să iasă ilegal din România.

"Din verificări, cele patru persoane, cetăţeni irakieni cu vârste cuprinse între 16 si 20 ani, intenţionau să ajungă ilegal în Germania", a declarat comisarul şef Dan Lazăr.

Chestionaţi despre cei patru pasageri clandestini, şoferul automarfarului şi însoţitorul său, tot un cetăţean grec, au declarat că nu aveau cunoştinţă despre modul în care au ajuns sub maşină.

"Celor patru migranţi, poliţiştii de frontieră le-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, cercetările sunt continuate în vederea depistării persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.