Aleşii orădenilor au aprobat joi patru proiecte de hotărâri cu impact asupra sistemului de învăţământ orădean. Consiliul Local şi-a dat avizul favorabil în vederea comasării prin absorbţie a Grupului Sanitar "Vasile Voiculescu" cu Şcoala cu clasele I-VIII "Alexandru Roman" încă din anul şcolar 2011 - 2011. În urma unificării celor două şcoli fostul liceu sanitar va funcţiona în clădirea şcolii Roman din Calea Clujului nr. 66.

Decizia a fost luată datorită faptului că instituţia şcolară funcţionează în prezent în clădirea din strada Primăriei 13 aflată în proprietatea Episcopiei Romano-Catolice prin Compania Fiicelor de Caritate "Sfântul Vicenţiu de Paul", iar cheltuielile cu chiria sunt foarte mari.

Pentru ca strămutarea să poată fi posibilă, aleşii orădenilor au aprobat în cadrul aceleaşi şedinţe relocarea Colegiului Economic "Partenie Cosma" în campusul şcolar nou construit pe strada Armatei Române. La rândul său, Colegiul Economic s-a mutat în toamna anului trecut "în gazdă" la Şcoala Alexandru Roman din Calea Clujului, după ce a fost evacuat din fostul sediu în urma retrocedării clădirii.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, colegiul Partenie Cosma va avea la dispoziţie 24 de săli de clasă. "Pentru a putea începe şcoala în septembrie în bune condiţii la Grupul Şcolar Partenie Cosma, vom finaliza lucrările la corpul de clădire, vom achiziţiona mobilierul şi vom realiza cele două accese auto şi pietonale din strada Nicolae Bălcescu şi Universităţii", a spus primarul Ilie Bolojan.

Tot în şedinţa de joi, Consiliul Local şi-a dat avizul favorabil în vederea funcţionării începând cu anul şcolar 2011 - 2012 a Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" cu nivelurile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Colegiul a preluat clasele I - IV de la secţia română a Şcolii "George Coşbuc". Clasele de gimnaziu îşi vor desfăşura activitatea într-o clădire din strada Stânişoarei.