Verdict final într-unul din puţinele dosare privind fraude electorale comise în Bihor. Este vorba despre procesul declanşat de procurorii DNA Oradea în cazul Mihaelei Bodonea, fosta preşedintă a Partidului Verzilor din Bihor, prinsă în flagrant primăvara trecută cu 6.500 euro din cei 11.000 euro pretinşi pentru ca partidul ei să renunţe la locurile de observator la alegerile europarlamentare din 25 mai anul trecut.

Curtea de Apel Oradea a decis să menţină sentinţa dată de Tribunalul Bihor, şi anume condamnarea femeii la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare, la care au adăugat şi o pedeapsă accesorie şi complementară, aceea ca Bodonea să nu poată alege şi nici să ocupe o funcţie publică pe o durată de 2 ani după executarea pedepsei principale.

Soluţia Curţii de Apel Oradea, dată pe 22 aprilie, este definitivă, iar Bodonea a fost deja încarcerată.  

Mihaela Bodonea a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea pe 4 iunie anul trecut, acuzată că şi-a folosit autoritatea conferită de faptul că era liderul unei formaţiuni politice "în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite".

Concret, femeii i se impută că a pretins de la mandatarul filialei Bihor a Forţei Civice 11.010 euro, din care a şi luat 6.500 euro, ca să-i cedeze în schimb jumătate din cele 650 de locuri de observator în secţiile de votare din judeţ obţinute în urma unui troc cu Partidul Dreptăţii Sociale.

Citiţi despre cum negocia şefa Verzilor preţul pentru locurile de observator în articolul: Rezolvatoarea: Şefa Verzilor, Mihaela Bodonea, se lăuda că Mang şi Ghilea au vrut să o cumpere