Controversatul deputat Mihai Lasca, exclus din AUR fiindcă şi-a ascuns trecutul penal şi lider al protestelor anti-mască şi anti-vaccin în Oradea, îşi arată tot mai mult afinităţile pro-ruse.

După ce a cerut printr-o scrisoare neutralitatea României şi ca ţara să nu mai ajute Ucraina nici cu echipamente militare şi nici să permită ca astfel de ajutoare să tranziteze teritoriul ţării noastre, Lasca s-a dus alături de Diana Şoşoacă şi alţi doi deputaţi să se întâlnească, din propria lor iniţiativă, cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, căruia i-au spus că România este "neutră" şi că ar putea să găduiască negocieri de pace.

Dor de ducă

Deputaţii s-au lăudat cu iniţiativa lor pe diferite canale de comunicare. Potrivit Libertatea.ro, Diana Şoşoacă a şi trimis un comunicat de presă în care a arătat că "întâlnirea a avut loc la solicitarea părţii române, adresată prin Memoriul menţionat, Memoriu şi solicitare de întâlniri care au fost transmise tuturor statelor implicate şi vecine statelor beligerante, prima Ambasadă care a acceptat discuţii, fiind cea a Federaţiei Ruse".

De la sine putere, deci fără vreun mandat în acest sens, cei patru parlamentari au propus iniţierea de negocieri între Rusia şi Ucraina, care să aibă loc în România, la Palatul Parlamentului. Ba mai mult, "partea română a prezentat poziţia de neutralitate, în sensul neimplicării României în războiul dintre cele două state beligerante: Federaţia Rusă şi Ucraina, astfel cum o solicită majoritatea românilor, precum şi propunerea de începere a tratativelor de pace în cadrul neutru al României, în Casa Poporului, în vederea încheierii Păcii de la Bucureşti".

Refuzaţi 

Ambasadorul Rusiei în România i-a refuzat diplomat pe cei patru deputaţi puşi pe negocieri de pace, spunându-le că deja se duc tratative în Turcia.

"Ambasadorul Federaţiei Ruse şi-a exprimat punctul de vedere privind tema expusă, menţionând că la acest moment sunt în discuţii tratative în Turcia, mulţumind pentru implicarea parlamentarilor români", se arată în comunicatul de presă al Dianei Şoşoacă. 

Unul și unul

Ceilalţi doi deputaţi care s-au înfiinţat la Ambasada Rusiei sunt Dumitru Coarnă, parlamentar PSD, şi Francisc Tobă, parlamentar de Braşov pe listele AUR, exclus de formaţiunea politică. Numele celui din urmă apare în dosarul legat de represiunea din decembrie 1989 de la Sibiu, în timpul Revoluţiei.

În ceea ce-l priveşte pe Dumitru Coarnă, fost şef al unui sindicat de poliţişti, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că va cere excluderea lui din partid după vizita la Ambasada Rusiei.

Lasca și rușii

Nu este un secret că deputatul orădean Mihai Lasca are poziţii pro-ruse. Aşa cum BIHOREANUL a scris, parlamentarul ex-AUR promovează pe pagina sa de Facebook materiale video cu declaraţii ale lui Vladimir Putin, informaţii şi ştiri despre "regimul nazist de la Kiev" şi armata rusă care a salvat lumea, căci "descoperirea laboratoarelor cu arme biologice o dată (!) cu acţiunile militare ale trupelor ruseşti pe teritoriul Ucrainei au încurcat DECISIV planurile globaliştilor satanişti de a livra omenirii şi următoarele valuri ale noilor tulpini de viruşi, iar falsa pandemie şi-a găsit subit SFÂRŞITUL!".

Numele său a fost pomenit şi pe un site patronat de oligarhi ruşi, într-o ştire ce informează că parlamentarii români cer neutralitatea ţării şi "încetarea acordării oricărei asistenţe militare" Ucrainei, ba chiar ar fi organizat şi un miting pe această temă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!