Controversatul parlamentar bihorean Mihai Lasca, fost membru AUR și acum președinte al organizației pe care el a fondat-o, Partidul Patrioților Români, și-a anunțat candidatura la președinția Consiliului Județean Bihor.

Anunțul a fost făcut sâmbătă, în cadrul unei adunări ținute în Piața Unirii din Oradea, dar cu un public restrâns. La eveniment au participat circa 30 de persoane, membri și candidați PPR, invitat special fiind candidatul partidului la alegerile prezidențiale din toamnă, medicul ieșean Răzvan Constantinescu, devenit faimos în 2020, când nega pandemia de Covid-19. Într-un scurt discurs, el a menționat că are multe lucruri în comun cu Mihai Lasca: „Eu și Mihai vrem să arătăm că politica se poate face și altfel, nu neapărat cu minciună, nu cu scamatorii, nu cu alianțe de complezență”.

Mesajul mobilizator a fost întărit de fondatorul și președintele PPR la nivel național, însuși Lasca: „Suntem ceea ce trebuie să fim pentru aceste vremuri grele, în care taxele și impozitele cresc neîncetat, la nivel național și local”.

Deputatul a anunțat și candidatul PPR pentru Primăria Oradea, în persoana vicepreședintelui partidului și consilierului său parlamentar, Andrei Boroș, „un om care muncește și nu se plânge”.

Luând cuvântul, Boroș a demonstrat că miza pe care o are este să devină consilier local, așa cum a lăsat și Lasca să se înțeleagă că aspiră: „Ne vom califica în diverse județe, inclusiv în Bihor, în Consiliul Local și Consiliul Județean, și este o mare realizare”.

„Vom avea reușite, vom pătrunde în Primăria Oradea cu consilieri, vom avea consilieri PPR în cadrul Primăriei. Vom avea candidat la președinția Consiliului Județean, unde voi fi însumi eu. Vom avea consilieri în cadrul Consiliului Județean”, l-a completat Mihai Lasca.

El a nominalizat și invitat lângă el alți membri PPR care se înscriu în cursa electorală a alegerilor locale, la primăriile din Salonta (Sandor Gyulai), Batăr (Marius Țârlea), Pomezeu (Maria Gabor), Consiliul Local Sânmartin (Ciprian Lasca), Consiliul Local Oradea (Sorin Fechete, Florin Pașcalău), Consiliul Județean Bihor (Laviniu Dragoș, președintele PPR Bihor).

Merită menționat însă că nici unul dintre candidați nu a fost prezentat propriu-zis. Pentru niciunul dintre ei nu s-a menționat nici măcar vârsta, ocupația ori experiența profesională.

În schimb, Lasca a concluzionat că toți cei pomeniți sunt „soldați fideli și credincioși în slujba poporului român”.

Ales deputat în 2020, pe listele AUR, Mihai Lasca a fost exclus din acest partid în anul următor, după ce s-a aflat că are un trecut penal, cu mai multe infracțiuni în „CV”. Tot în 2021, Lasca a încasat o condamnare de 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru că și-a bătut un rival în trafic. 

Politicianul are frecvent un limbaj anti-UE, în pandemie a contestat măsurile de protecție, negând boala și promovând mesaje anti-vacciniste, iar după invazia Rusiei în Ucraina a devenit un agent de propagandă pro-rus.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!