Peste o sută de simpatizanţi, majoritatea tineri, au participat joi seară în sala mare a Primăriei la întâlnirea cu fostul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele Partidului Forţa Civică. Aflat în periplu prin ţară, în vizită la filialele partidului, MRU a vorbit asistenţei despre necesitatea implicării în politică a românilor oneşti dezamăgiţi de cei aleşi să îi reprezinte.

"Mulţi mi-au spus că politica este murdară, că este un lucru de care trebuie să te fereşti. Eu spun altceva: politica este murdară în momentul în care este lăsată să fie făcută de oameni murdari. Românii trebuie să ştie că locul lăsat liber de cei care nu vor să se implice este ocupat de cei care fac politică în interes personal", a spus preşedintele FC.

Fostul premier a făcut o paralelă între Italia anilor '70 şi România contemporană, punând accent pe asemănările deloc onorante. "Anii '70 - '80 ai Italiei erau ani în care politicienii, parlamentarii şi mulţi alţi oameni în slujba statului erau corupţi. Din acest motiv italienii numesc această perioadă "anii de plumb". Depine numai de noi să depăşim această perioadă gri, de plumb, pe care o traversează România", a declarat Ungureanu.

Istoric de profesie, liderul FC a asemănat eforturile de constituire a formaţiunii pe care o conduce cu situaţia lui Hanibal ajuns la poalele Alpilor. "Hanibal în faţa Alpilor, dorind să cucerească Roma, a găsit poteci anevoioase şi prea înguste pentru armata sa. Acesta le-a spus atunci oamenilor săi: "Ori găsim calea, ori croim una". Nimic nu poate să stea în faţa energiei noastre", a spus MRU.

Potrivit conducerii partidului, Forţa Civică numără astăzi circa 10.000 de membri. Formaţiunea are 31 de filiale cu sediu şi alte 10 filiale în căutarea unui sediu. Condusă de Radu Pentie junior, filiala Bihor a partidului are circa o sută de membri. Filiala şi-a inagurat săptămâna aceasta noul sediu din strada Constantin Tănase 14.