Aflat la Oradea cu ocazia inaugurării sediului filialei Bihor a Partidului Forţa Civică, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, liderul formaţiunii, a profeţit iminenta dizolvare a alianţei USL.

„Este tot mai clar că PSD se pregăteşte să devină partidul unic la guvernare", a declarat MRU. Preşedintele FC a afirmat că „social-democraţii muncesc cu sârg la distrugerea legăturii PSD - PNL la nivel local şi aruncă pe spatele PNL toate relele acestei guvernări incompetente şi corupte".

Fostul premier este de părere că unitatea USL stă la cheremul liderului PSD, premierul Victor Ponta. „USL va mai rezista doar până când domnul Antonescu, perdantul de serviciu al USL, va accepta să mai primească ordine de la domnul Ponta", a spus liderul FC.

MRU a declarat că PSD se pregăteşte să preia conducerea în stat pe termen lung. „Printre propunerile de modificare a Constituţiei formulate de PSD se numără prevederea ca premierul să fie ales din rândul partidului care ia cel mai mare număr de voturi în Parlament. Bazându-se pe un un bazin de 30-35% din electorat, practic asta înseamnă că tot timpul premierul va fi dat de PSD", a spus fostul premier.

În ceea ce priveşte situaţia din plan local, MRU a acuzat „atitudinea economică criminală a Guvernului" care „a aruncat judeţul Bihor la periferia interesului". Făcând trimitere la plângerile unor antreprenori locali cu care s-a întâlnit în timpul şederii la Oradea, liderul FC a amintit lipsa investiţiilor bugetare în infrastructură şi nu numai, fapt care a dus la dispariţia contractelor de lucrări, la suprataxări şi concurenţă neloială.

MRU a spus că situaţia este general valabilă judeţelor de pe graniţa de vest. „O să ajungem să îl regretăm pe Nicolae Văcăroiu. Atunci măcar România băltea, acum cade pe punctul dezastrului economic".

Formaţiune parlamentară cu ambiţii de partid de guvernământ, Partidul Forţa Civică numără în prezent circa 10.000 de membri. FC are în prezent 41 de filiale, din care 31 au propriul sediu. Sediul din Oradea este situat în strada Constantin Tănase 14.