Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr, a anunţat, luni, că un bărbat în vârstă de 56 ani din judeţul Neamţ este urmărit penal pentru deţinere şi transport în scopul distribuirii de mărfuri pirat.

"Cetăţeanul s-a prezentat la volanul unui autoturism de lux marca BMW pentru a ieşi din ţară. Acţionând în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră bihoreni au procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Bihor.

În timpul controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, 2348 dvd-uri înregistrate cu diferite filme şi 20 cd-uri cu muzică, fără documente de provenienţă susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

"Bunurile, a căror valoare de piaţă ar fi de aproximativ 48.000 lei, au fost introduse în camera de corpuri delicte al instituţiei pentru a fi expertizate", a mai arătat comisarul şef Dan Lazăr.

Potrivit sursei citate, în urma constatărilor, bărbatului i s-a întocmit dosar penal şi este uanchetat pentru deţinere şi transport în scopul distribuirii de mărfuri pirat.

"Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii autenticităţii produselor transportate şi identificării persoanelor implicate în cauză, la finalizare, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", a mai arătat ofiţerul.