Aproape 3.000 de petarde şi artificii interzise de lege au fost confiscate, duminică, de poliţiştii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, a declarat, luni, că materialele pirotehnice au fost găsite la o orădeancă de 23 ani, care încerca să le vândă într-o piaţă.

„Obiectele pirotehnice au fost confiscate, iar în cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei.

Captura de duminică nu e singura. Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au făcut mai multe controalele prin magazine şi pieţe, confiscând în total 640 de petarde şi artificii, obiecte pirotehnice interzise la deţinere şi comercializare.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, iar obiectele pirotehnice a fost confiscate.

„Reamintim cetăţenilor faptul că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei.