Un nou dosar penal pe numele milionarului orădean Ion Govoreanu, fondatorul supermarketurilor Trei G. Afaceristul, aflat deja în spatele gratiilor pentru fraudă într-un alt dosar, a fost inculpat din nou de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Bihor, pentru evaziune fiscală, împreună cu un apropiat, administrator al unei societăţi din grupul său de firme şi alături de un... cerşetor.

Din cercetările ofiţerilor SICE, în perioada octombrie - noiembrie 2010, în calitatea de administrator de fapt a trei societăţi comerciale bihorene, Govoreanu ar fi făcut achiziţii intracomunitare de legume şi fructe prin intermediul unei firme cu comportament de tip "fantomă", în scopul eludării plăţii taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Potrivit unui comunicat de presă făcut public marţi, de Poliţia Bihor, ancheta a scos la iveală că respectiva societate comercială era administrată scriptic de o persoană fără posibilităţi materiale, şi ea inculpată în dosar.

"Prejudiciul total cauzat astfel bugetului general consolidat al statului este de 540.576 lei. În cauză a fost instituită măsura asiguratorie a sechestrului penal pe bunurile imobile deţinute de aceştia, până la concurenţa pagubei", se arată în comunicatul Poliţiei Bihor.

Ofiţerii SICE Bihor au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor în cursul zilei de luni, cu propunere de trimitere în judecată a celor în cauză pentru evaziune fiscală.

Ion Govoreanu, fondatorul supermarketurilor Trei G, este încarcerat ca să-şi ispăşească pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru o evaziune fiscală de 1,4 milioane de lei produsă prin tranzacţii ilicite cu zahăr. Omul de afaceri mai e judecat pentru o altă fraudă de 22,5 milioane de euro, produsă prin intermediul unor firme fantomă, şi e anchetat, totodată, pentru învârteli imobiliare soldate cu o pagubă de 900.000 lei la bugetul statului.

Citiţi pe această temă şi articolul Tun după tun: Aflat deja după gratii, patronul Trei G, Ion Govoreanu, riscă încă o condamnare