Consilierii locali au hotărât, cu majoritate de voturi, retragerea facilităţilor acordate militarilor la plata taxei de intrare în ştrandurile orădene. "Nu mi se pare normal ca militarii să beneficieze de scutire, ei fiind deja profesionişti", a declarat consilierul local Sarkozi Zoltan, marţi, în cadrul şedinţei extraordinare de marţi a deliberativului local.

Alesul i-a atras atenţia directorului Regiei Autonome a Pieţelor Agrement şi Salubritate, Liviu Andrica, asupra faptului că a sesizat acest lucru conducerii regiei încă din luna ianuarie a acestui an însă conducerea nu a luat nicio măsură.

Propunerea de retragere a facilităţilor acordate militarilor formulată de Sarkozi Zoltan a fost aprobată de Consiliul Local cu unanimitate de voturi, excepţie făcând reprezentanţii PSD Ovidiu Mureşan şi Bogdan Hossu care s-au abţinut de la vot.

Începând de anul viitor militarii vor plăti pentru un bilet de intrare la ştrandul municipal tariful "întreg" de 7 lei şi nu doar 3 lei, cât plătesc în prezent.

În cadrul aceleaşi şedinţe aleşii au hotărât majorarea cu cinci procente a tarifelor practicate de regie în anul 2011 ca urmare a majorării TVA de la 19% la 24%.