Un funcţionar public din Bihor cu „spate” asigurat de UDMR bate record după record. În urmă cu o săptămână, fostul director adjunct de la Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, Szarka Arpad, devenea primul bugetar din judeţ care, transferându-se ca şef al Serviciului Control din cadrul CAS Bihor şi apoi ca şef al Serviciului Comunicare al Casei Judeţene de Pensii, îşi schimba jobul pentru a treia oară în decurs de mai puţin de o lună.

Nu doar că a reuşit acest lucru, dar după doar o singură săptămână petrecută în această din urmă poziţie, a devenit chiar director interimar al CJP Bihor. „Szarka a primit ieri (n.r. – luni) numirea ca director interimar al instituţiei”, a informat o sursă din cadrul CJ Pensii. Practic, Szarka va ocupa postul din care a fost suspendat cu doi ani în urmă PSD-istul Leontin Ţîrle, trimis în judecată, pentru luare de mită, împreună cu lotul medicilor din Comisia Medicală de Expertiză a Casei Judeţene de Pensii.

Interes de serviciu personal

Promovarea lui Szarka atestă acurateţea informaţiilor publicate de BIHOREANUL încă de la mijlocul lunii trecute, când un articol intitulat „Funcţionarul titirez” arăta că acesta îşi ceruse transferul „în interes de serviciu”, pentru a treia oară în mai puţin de o lună, de la CAS Bihor, unde se transferase tot „în interes de serviciu” de la DGASPC pe data de 24 ianuarie, iar apoi de la CAS la CJP, pe 23 februarie.

Numirea lui Szarka la CJ Pensii Bihor, ca şef al Serviciului Comunicare, s-a făcut în timp record, fiind aprobată de conducerea Casei Naţionale de Pensii şi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în numai trei zile, la începutul celei de-a doua decade a lunii februarie.

Răspuns mincinos

Luni, 5 martie, Szarka a primit şi numirea ca director interimar, revenind astfel la şefia unei instituţii pe care a mai condus-o până în 2009, când Bihorul a ajuns pe locul I în ţară la pensionări pe caz de boală. Atunci, în judeţ erau peste 53.000 pensionari de boală, adică o zecime din totalul populaţiei judeţului şi 25% din totalul populaţiei active, cei mai mulţi beneficiari fiind în comunele din nordul judeţului, unde nu a existat niciodată industrie grea sau poluantă.

La momentul în care se pregătea să dezvăluie transferurile fulgerătoare ale lui Szarka, având informaţii că acestea pregăteau de fapt terenul pentru revenirea sa în fruntea CJ Pensii, BIHOREANUL a întrebat explicit conducerea instituţiei „care este data la care va fi numit director interimar, după „stagiul” pe care îl va face ca şef al Serviciului Comunicare?”.

Răspunsul primit de la CJ Pensii, după consultarea cu conducerea Casei Naţionale de Pensii, a fost mincinos: „Nu deţinem asemenea informaţii, nu s-a pus problema numirii ca director interimar”. Iată că, în realitate, a fost fix pe dos!

Deşi l-a contactat ca să explice şirul de transferuri şi recenta promovare, la fel ca luna trecută, Szarka nu a răspuns.