"Astăzi, domnul Per Goran Carlsson (n.r. - proprietarul suedez al societăţii Mineral Mining) a anunţat că banii promişi au ajuns în cont, iar angajaţii de la Băiţa vor fi plătiţi mâine, 26 februarie, pentru lunile decembrie 2009 şi ianuarie 2010", arată un comunicat de presă emis de Cancelaria Prefectului în cursul zilei de joi.

Potrivit comunicatului, „Prefectul judeţului Bihor salută gestul omului de afaceri suedez, care s-a ţinut de cuvânt. Totodată, are încredere în faptul că, dincolo de închiderea conflictului de muncă de la Băiţa, se va găsi o soluţie de durată pentru ca mina să funcţioneze, iar oamenii să aibă un loc de muncă şi pe viitor".

Aproximativ 150 de mineri de la exploatarea de cupru a firmei suedeze Mineral Mining din localitatea bihoreană Băiţa au declanşat miercurea trecută o grevă, ajungând ca unii dintre ei să se şi blocheze în subteran pentru aproape 40 de ore, din cauză că nu şi-au primit salariile, suma restantă a acestora ridicându-se la 150.000 de euro.

Din 10 februarie, toţi angajaţii Mineral Mining se aflau în concediu de odihnă obligatoriu, activitatea exploatării fiind oprită de conducerea societăţii.