Echipa de minifotbal AEK Oradea, cea mai titrată formaţie bihoreană de la această disciplină sportivă, va participa în acest sfârşit de săptămână la o competiţie la Iaşi, programată în perioada 22 și 24 ianuarie şi dotată cu Cupa Unirii.

Conform conducătorului echipei bihorene, Spiros Baltsavias, turneul de la Iaşi este organizat de Dan Cojocaru, director tehnic în Federaţia de Minifotbal din România, şi va avea la start 32 de formaţii, printre care şi campioana en-titre Nova Târgu Mureş, care a cucerit titlul tocmai la Oradea în 2019, dar şi Luceafărul Cluj, câştigătoarea Cupei României.

Fiind câştigătoare de Campionat Regional şi medaliată cu bronz la campionatul naţional, AEK Oradea are statut de cap de serie. Astfel, orădenii au fost repartizaţi într-o grupă cu Real Team Iaşi, Grant Elite Piatra Neamţ şi Sport Team Iaşi.

"Este prima competiţie de minifotbal după circa un an de pauză pandemică. Ne propunem să jucăm cât mai bine şi să ne clasăm între primele opt formaţii, chiar dacă vom participa cu o echipă întinerită", a precizat Baltsavias.

Managerul clubului orădean şi-a manifestat speranţa ca în noul an competiţiile de minifotbal să revină la normal. "Sperăm ca în acest an să avem mai multă relaxare şi să putem începe competiţiile organizate sub egida Federaţiei de Minifotbal din România. Pe plan local, minifotbalul s-a dezvoltat foarte bine în ultimii ani şi sperăm să continuăm pe aceeaşi linie, mai ales că avem şi printre cele mai bune terenuri din ţară, agreate de FMR", a mai adăugat Spiros Baltsavias.

La turneul de la Iaşi, AEK Oradea va fi lipsită de aportul internaţionalilor de seniori Florin Lazăr, Vlad Gheţe şi Andrei Şumălan, dar îi va avea în lot pe cei doi jucători care au reprezentat România la tineret, Andrei Ferik şi Răzvan Birta. Din lot vor mai face parte: Răzvan Egri – Claudiu Codoban, Cristian Andor, Marius Balogh, Adrian Micaş, Delian Cuc, Samuel Grozav şi Adrian Iova.