În această săptămână vor ajunge la Direcţiile de Sănătate Publică din ţară încă 930.000 doze de vaccin antigripal, a anunţat Ministerul Sănătăţii, DSP-urile urmând să le distribuie mai departe către cabinetele medicilor de familie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, până acum au fost repartizate în ţară 2,43 milioane doze de vaccin antigripal.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă, a declarat BIHOREANULUI că până în prezent în judeţ au ajuns peste 20.000 doze de vaccin antigripal, în patru tranşe a câte peste 5.000 de doze fiecare, cel mai recent, ultima tranşă, fiind de 5.903 doze. „Probabil că şi în următoarea tranşă vor veni tot peste 5.000 de doze”, a spus dr. Rahotă

De menţionat că în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, precum și gravidele, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Campania se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în spitale, urmând să se încheie după data de 1 decembrie.

Până în prezent, în sezonul rece 2020-2021 a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat prin analize de laborator și niciun deces confirmat ca fiind cauzat de virusurile gripale. În luna februarie a acestui an, însă, înainte de ibucnirea pandemiei de Covid-19, în Bihor au murit două persoane din cauza infectării cu virusul gripal AH1N1.