Ministrul Familiei, Natalia Intotero (PSD), a susținut luni că ministrul Finanțelor, Marcel Boloș (PNL), a tăiat mai multe finanțări pentru programe dedicate creșterii natalității în România și nu îi răspunde la telefon de luni de zile, notează presa centrală.

Intotero a făcut aceste afirmații la Arad, unde a participat la un eveniment numit „Fără Bariere - TOT Adevărul Despre Droguri”. 

Ea a fost întrebată de jurnaliști dacă la nivelul Guvernului României există programe noi de creştere a natalităţii, în contextul în care cele derulate în anii anteriori nu au avut rezultatele aşteptate.

Conform Digi24.ro, Natalia Intotero a răspuns că pentru ca programele să aibă succes trebuie convins şi ministrul Finanţelor, care ar fi tăiat mai multe finanţări.

„Avem foarte multe proiecte, foarte bune, dar aici cred că ar trebui să îl convingeţi şi pe domnul ministru Boloş, să fie puţin mai atent, pentru că ne-a tăiat toată finanţarea pe absolut tot ce înseamnă astfel de proiecte. Chiar mâine, o delegaţie din partea mai multor ONG-uri cu activitate în domeniu, şi nu numai, va merge la prim-ministru, pentru că au fost şi la ministrul Finanţelor şi efectiv au fost păcăliţi. S-a promis că o să se regleze în cadru legal, am fost de acord cu toţii cu o ordonanţă, iar apoi a zis că «trebuie să mergeţi voi să căutaţi bani la alte ministere». Am făcut solicitare, din păcate, toţi colegii miniştri ne-au răspuns că nu au bani pentru a ne da din bugetele lor. Se puteau găsi soluţii, dar cred că pentru domnul Boloş nu este o prioritate, nu înţelege, efectiv”, a declarat ministrul Familiei, potrivit agenției de știri News.ro. 

Întrebată de ce nu discută mai mult în Guvern aceste probleme, Intotero a afirmat că Marcel Boloş nu i-a mai răspuns la telefoane din octombrie 2023.

Deocamdată, Marcel Boloș nu a prezentat o poziție pe această temă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!