Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a votat duminică la ora 10 la Secţia de votare 129 din incinta Colegiului Naţional "Iosif Vulcan".

Ministrul, care a venit sâmbătă la Oradea doar pentru a-şi exprima votul, s-a prezentat la urne neînsoţit. "Am venit special pentru vot. Eu nu am renunţat niciodată la buletinul de Oradea. A trebuit să vin să votez aici, şi astăzi, la prânz, mă întorc la Bucureşti", a declarat liberalul.

La întrebările presei, Eduard Hellvig a spus că a votat pentru "continuitate" la conducerea Primăriei Oradea. "Am votat pentru o continuitate la nivelul administraţiei locale la nivelul reşedinţei de judeţ, pentru un nou început pentru Consiliul Judeţean, şi am votat, în primul rând, în speranţa că vom aduce politica românească la o normalitate", a spus Hellvig.

După votare, politicianul a plecat să îl întâlnească cu Ilie Bolojan, candidat pentru al doilea mandat de primar, pentru a discuta cu acesta pe marginea unor probleme pe care le întâmpină administraţia locală la nivelul ministerului pe care îl conduce.