Ministrul Sportului, Carol Eduard Novak, s-a aflat sâmbătă la Oradea, unde a luat parte la prima ediţie a Zilei Porţilor Deschise la clubul Crişul.

Astfel, acesta a dat curs invitaţiei directorului CS Crișul, Peto Dalma Csila, şi a luat parte la deschiderea evenimentului din Parcul IC Brătianu, după care a mai rămas alături de sportivii clubului Crişul, cu un grup dintre ei intrând chiar şi în dialog.

Prima ediţie a evenimentului "Ziua Porţilor Deschise la clubul Crişul", programată în cadrul manifestărilor Săptămânii Europene a Sportului, s-a desfăşurat în Parcul IC Brătianu şi la Bazinul Acoperit Crişul Oradea.

În Parcul Brătinau, sportivii clubului au susţinut întreceri demonstartive de atletism, baschet feminin, majorete, fotbal, judo, karate, kempo, box, powerlifting şi taekwondo WT, iar la bazinul Crişul s-au desfășurat întrecerile de înot şi polo.

Au participat aproape toţi antrenorii ţi sportivii secţiilor clubului Crişul, cu mici excepţii, cum ar fi sportivii secţiei de tenis de masă, care sunt plecaţi la un turneu internaţional în Slovacia.

Publicul a avut, astfel, prilejul de a vedea timp de mai multe minute demonstraţii din ceea ce se petrece la clubul cu cele mai multe secţii sportive din Bihor.

"Pentru noi este foarte important ca sportul să fie practicat de cât mai mulţi tineri. Tocmai din acest motiv ne-am hotărât să organizăm acest eveniment.  Avem obligaţia morală să oferim tinerilor comunităţii noastre să practice un sport, indiferent despre ce sport vorbim, iar la clubul nostru oferim această posibilitate tinerilor", a declarat directorul clubului, Pető Dalma Csilla.

La deschiderea oficială, pe lângă ministrul Sportului şi şeful său de cabinet, au mai fost prezenţi printre alţii şi subprefectul Emilian Pavel, vicepreşedintele Federaţiei Române de Atletism, Virgil Preda, vicepreşedintele Federaţiei Române de Judo, Emil Morar, șeful Direcţiei Judeţene pentru Sport, Petruţ Drăgan, inspectorul şcolar pentru educaţie fizică şi sport din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Ramona Tăutu, şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Radu Bitea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!