Doi bărbaţi din Bihor au ajuns în Arestul Poliţiei şi s-au ales cu dosare penale, duminică, după ce poliţiştii rutieri i-au găsit la volanul maşinilor, în trafic, deşi erau băuţi şi nici nu aveau permise de conducere. Unul dintre ei mai este cercetat în alte două dosare penale, pentru fapte similare.

Unul dintre şoferi are 29 ani şi este din comuna Sânmartin. Poliţiştii l-au oprit duminică seară, în jurul orei 20, pe o stradă din staţiunea Băile 1 Mai, unde circula la volanul unui BMW.

În urma verificărilor, agenţii rutieri au descoperit că tânărul nu avea permis de conducere şi, în plus, era băut, etilotestul indicând o concentrație alcoolică de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ca atare, tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei iar apoi la sediul Poliţiei Băile Felix, unde poliţiştii au decis să-l reţină pentru o perioadă de 24 de ore.

Tot în Arestul Poliţiei Bihor a ajuns şi un bărbat în vârstă de 49 ani din Borod.

Bărbatul se afla la volanul unui Audi şi circula pe un drum comunal din localitatea Groși, când a fost oprit de un echipaj format din agenţi rutieri care au descoperit că şofa deşi nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Mai mult, cel din urmă este cercetat în alte două dosare penale, pentru fapte similare, comise în Borozel.

Ambii şoferi sunt anchetaţi acum pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

În total, în ultimele două zile, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din Bihor au sancţionat 136 de şoferi cu amenzi în valoare de 77.495 de lei, au reţinut 17 de permise de conducere şi trei certificate de înmatriculare. Din totalul sancțiunilor aplicate, 97 au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!