La scurt timp după ce și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană i-a acordat un interviu Andreei Esca la PRO TV și a făcut și o primă gafă, urându-i „sănătate” Regelui Mihai, care a murit în 2017.

„Mă întorc la ceea ce spunea Regele Mihai în 2011 când a făcut 90 de ani, Dumnezeu să-i dea sănătate, am fost și în Senat când a avut ultimul discurs. Țara are nevoie de cârmuitori drepți și pricepuți. Astăzi România nu are cârmuitori nici drepți, nici pricepuți”, a spus Geoană.

Ulterior, el a transmis pe Facebook că regretă greșeala făcută. „În emisiunea de la ProTV, am făcut o greșeală de exprimare, când m-am referit la Regele Mihai, pe care o regret. Regele Mihai este unul dintre reperele națiunii române și va rămâne veșnic în memoria noastră pentru exemplul de decență, de sacrificiu și iubire de țară. Odihnească-se în pace!”, a precizat fostul adjunct al NATO. 

În altă ordine de idei, în timpul interviului, Geoană s-a lăudat că a avut „curajul” să-l înfrunte pe Ion Iliescu în cadrul unui congres al PSD, subliniază G4Media.ro. 

Mircea Geoană a mai candidat la prezidențiale în 2009, ca președinte PSD, dar a pierdut în turul secund în fața lui Traian Băsescu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!