După o oră de deliberări, magistrata Lenuţa Stan, de la Curtea de Apel Oradea, a decis, sâmbătă seară, că judecătorul Mircea Puşcaş nu merită să fie arestat în dosarul mitei de 50.000 de euro pe care urma să o primească prin intermediul unui interlop din Marghita, Marcel Piştuca.

Judecătoarea a respins solicitarea de arestare preventivă, considerând că măsura nu se impune deoarece magistratul nu reprezintă un pericol social.

Odată cu el, şi intermediarul şpăgilor, care fusese reţinut de DNA, Marcel Piştuca, a fost eliberat, din aceleaşi considerente. Ambii au primit, în schimb, obligaţia de a nu părăsi ţara.

Printre condiţiile impuse atât lui Puşcaş cât şi lui Piştuca este aceea de a nu lua legătura cu denunţătorul, cu martorii, să nu vorbească între ei nici direct, nici indirect, prin rude sau apropiaţi. Procurorul Ciprian Man a şi declarat recurs în numele DNA, imediat după pronunţare.

După ce au fost prezenţi la judecată, Puşcaş şi avocatul lui nu au venit la pronunţare. În cursul procesului, cei doi inculpaţi au fost audiaţi, după care au plecat.

Interesant este că, înainte să se pronunţe soluţia, din sala de judecată a ieşit soţia lui Marcel Piştuca şi le-a spus celor din grupul de susţinători ai celor doi inculpaţi că "va fi bine". Şi aşa a şi fost...

La plecarea de la sediul instanţei, nici Piştuca şi nici avocatul său, Lucian Chisăliţă, nu au vrut să ofere declaraţii presei.

Citiţi mai multe detalii despre acest subiect, în articolele:

Misiune imposibilă: DNA cere Curţii de Apel arestarea judecătorului Mircea Puşcaş pentru o şpagă de 50.000 de euro!

Situaţie rară: Judecătorii Secţiei Penale nu vor să judece arestarea lui Puşcaş. Cazul, preluat de o judecătoare din Civil

Surpriză: Magistrata care voia să-l judece pe Puşcaş este, la rândul ei, în vizorul DNA!