Iubitorii sporturilor de iarnă și schiorii începători au acum pârtii amenajate în stațiunea Stâna de Vale.

Din această iarnă, pe lângă fosta pârtie cu teleschi Măgarul, acum rebotezată Cerbul, cu un grad de dificultate mediu, având o lungime de  585 metri și înclinație medie de 13,5 %, în stațiune s-a inaugurat o nouă pârtie, Căprioara, pentru începători, cu o lungime de 170 metri și o înclinație de 10%, deservită de o instalație miniteleschi.

Tot aici s-a amenajat și o pârtie de baby schi, cu instructori pregătiți să-i învețe pe prichindei să alunece pe zăpadă, dar și o pârtie de tubing, pentru amatorii de distracții.

Prețurile sunt rezonabile. O tură cu instalația de teleschi costă 4 lei pentru un adult și 3 lei pentru elevi și studenți, o tură pe miniteleschi (baby ski) costă 3 lei, pentru o tură de tubing cu colac se plătește 3 lei.

Săniile și discurile se închiriază cu 10 lei/zi iar schiurile (toate noi și marca Rosignol) cu clăpari și bețe se pot închiria la prețul de 25 lei/zi. Începând de anul viitor, când administratorii pârtiilor se va implementa sistemul cu carduri magnetice, turiștii vor avea posibilitatea să-și facă și abonamente, după cum promit administratorii pârtiilor. 

Cu excepţia zonei de pârtii şi a hotelului Iadolina, Stâna de Vale este în aceste zile prea puţin animată, majoritatea edificilor din vestita staţiune fiind abandonate, unele în stare de autodemolare.