Aproximativ 150 de oameni au ieşit, vineri, în Parcul Traian, pentru a protesta împotriva Guvernului, într-un miting organizat de Opoziţie la adresa Guvernului Ponta. Manifestarea a început la ora 11 şi a fost autorizată, conform jandarmilor, până la ora 14.

Între participanţi s-a numărat inclusiv preşedintele PNL şi al Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, dar şi vicepreşedintele CJ Ionel Avrigeanu, consilierul local Cristian Puşcaş, consilierul judeţean Mihai Todericiu, primari din Mădăras, Nucet, Vaşcău, Rieni, alături de activişti, membri şi simpatizanţi ai PNL.

Protestatarii s-au dovedit neaşteptat de vocali. Dotaţi cu portavoce, steaguri tricolore, fluiere, vuvuzele, precum şi bannere pe care scria "Gata cu minciuna", "Vrem guvern responsabil", "Justiţie independentă", "Demisia", "Ponta, Şova şi ai lui, România nimănui", dar şi cu referiri la probleme locale precum "Ponta, ai uitat de DN 76??? Ruşine PSD!!!", oamenii au strigat "Demisia!", "PSD, lasă-ne!", "Guvern penal, marfă la Tribunal", "Jos comunismul!", "Ponta, nu uita, te aşteaptă DNA", "Jos Guvernul" şi "Fără copy-paste".

Prostestul a fost iniţiat împotriva Guvernului Ponta, a cărui demisie a fost cerută în timp ce în Parlament se vota moţiunea de cenzură depusă de PNL, care îl acuză între altele de obstrucţionarea dreptului la vot al cetăţenilor ormâni care muncesc în străinătate, dar şi de refuzul de a organiza alegeri anticipate în judeţele şi municipiile ale căror preşedinţi de consilii judeţene, respectiv primari, au fost arestaţi, condamnaţi pentru fapte de corupţei, sau, după caz, trimiţi în judecată pentru acelaşi tip de fapte.

Proteste precum cel de la Oradea s-au desfăşurat vineri, la ora dezbaterii moţiunii, în mai multe oraşe din ţară.

Mitingul din Parcul Traian s-a încheiat în mai puţin de o oră, fără incidente.