Preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, a anunţat, miercuri, că un grup de aproximativ 200 de liberali din judeţ vor participa la mitingul programat de USL în Bucureşti, între aceştia urmând să se afle atât el, cât şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, ca preşedinte al organizaţiei municipale. Totodată, dintre membrii PSD Bihor niciunul nu va face deplasarea la protestul din Capitală.

"În această noapte, la ora 12, plecăm spre mitingul de la Arcul de Triumf. Din judeţ vom face deplasarea aproximativ 200 de persoane", a declarat preşedintele PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Întrebat cum se vor deplasa membrii PNL Bihor care vor participa la mitingul USL, Popa a spus că, fiind liberali, se vor ghida după principiul "prin noi înşine", adică vor folosi mijloace de transport personale. "Vom merge care cu ce, liberalii se descurcă. Vom merge cu maşinile noastre, după principiul "prin noi înşine"", a precizat Popa.

Preşedintele PNL Bihor a mai specificat că la miting va participa şi primarul Oradiei, Ilie Bolojan, ca preşedinte al organizaţiei municipale a liberalilor orădeni.

Pe de altă parte, conducerea PSD Bihor a anunţat că niciunul dintre membrii organizaţiei nu va face deplasarea de la Bucureşti, în condiţiile în care nu mai există timp pentru mobilizarea activiştilor.

"Conducerea partidului a decis abia azi ca PSD să se alăture mitingului iniţiat de USL, iar Bihorul este prea îndepărtat de Capitală pentru a putea să mobilizăm oamenii. Vom participa doar la mitingul de la Oradea, anunţat pe joi după-amiază în faţa Prefecturii", a spus Mang.