Trei asocieri de firme se bat pe întreţinerea drumurilor orădene în perioada 2013 - 2017. La licitaţia pentrua triburirea lucrărilor de întreţinere, reparaţii, amenajări de străzi, poduri şi trafic rutier s-au prezentat luni asocierile formate din: Selina şi Drumuri Bihor, Drumuri Orăşeneşti, Gauss Topo şi Ritmotech, respectiv Diferit şi Regia Autonomă a Domeniului Public din Cluj.

Licitaţia din 1 iulie a fost organizată pe două loturi distincte. Raţionamentul a fost ca, după semnarea contractelor, municipalitatea să poată face o comparaţie între prestaţia firmelor care şi-au adjudecat lotul de pe malul stâng şi cea a firmelor care lucrează pe malul drept într-o încercare de a pune presiune pe constructori. Numai că toţi concurenţii au aplicat pentru ambele loturi.

"Toate cele trei asocieri de firme au depus oferte pentru ambele loturi, iar în momentul de faţă ofertele se află în faza de evaluare. Comisia de licitaţie are la dispoziţie 25 de zile pentru desemnarea câştigătorului", a declarat Mirela Macra, consilier în cadrul Compartimentului de presă al Primăriei.

Cele trei asocieri de firme se bat pentru un buget total de 96,7 milioane lei, echivalentul a 22 milioane euro. Fiecare lot a fost estimat la 48,4 milioane lei aşa că firmele care vor fi declarate câştigătoare vor fi asigurate din punct de vedere al lucrărilor în următorii patru ani.

Contractul de întreţinere a străzilor încheiat în 2009 cu firma Selina a expirat la sfârşitul lunii iunie. În cei patru ani, constructorul a încasat 85 milioane lei, dintr-un buget estimat iniţial la 120 milioane lei.

Pentru a nu întrerupe lucrul peste vară până la adjudecarea licitaţiei de reparaţiile străzilor orădene se va ocupa în continuare firma Selina în baza unui act adiţional la contractul de execuţie lucrări.