Inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor au propus joi suspendarea temporară a activităţii la cantina Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea în urma unui control la care au găsit murdărie.

"La orele amiezii a venit în control o echipă a DSVSA care a găsit la bucătărie două tipuri de probleme. Ne-au lăsat ca măsură să se facă curăţenie generală, dezinfecţie şi dezinsecţie, precum şi îmbunătăţiri structurale, pentru înlocuirea unor plăci de faianţă căzute", a declarat BIHOREANULUI managerul Spitalului Municipal, Dacian Foncea.

Acesta a precizat că termenul de conformare pentru prima măsură a fost "imediat", iar pentru a doua 30 de zile, în caz contrar DSVSA punând în vedere că propune suspendarea activităţii bucătăriei.

"Am dus 40 de angajaţi la bucătărie, care de ieri de la ora 14.00, când au plecat inspectorii DSVSA, până azi dimineaţă au făcut curăţenie generală, dezinsecţia şi dezinfecţia, conform măsurilor trasate. Prin urmare, cina de ieri şi micul dejun de azi au fost servite reci", a mai spus Foncea.

Potrivit acestuia, vineri la ora 7.00 a depus personal la DSVSA o notă prin care a înştiinţat această instituţie că Spitalul Municipal s-a conformat, remediind prima categorie de deficienţe, cea pentru care termenul a fost "imediat".

Informaţia a fost confirmată de directorul DSVSA Bihor, dr. Remus Moţoc. "Controlul pe care l-au făcut ieri inspectorii noştri la Spitalul Municipal a fost unul tematic, s-au găsit cele două tipuri de probleme, iar în această dimineaţă a fost înregistrată la noi nota de conformare. Urmează să facem o nouă verificare în urma acestui demers, pentru a ne convinge că s-a făcut curat. Dacă da, cantina îşi poate relua activitatea, iar în perioada următoare să înlăture şi celelalte deficienţe", a explicat dr. Remus Moţoc.