La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.

Deja s-a încetățenit ca înainte de alegeri să ajungă la Oradea liberali din toate zările ca să-și facă poze cu șeful CJ Bihor, în speranța că-i vor valorifica imaginea la nivelul întregii țări. Ce mi se pare mie ciudat este că, la cum arată acum Partidul Național Liberal, condus spre prăpastie de tridentul bont Iohannis - Ciucă - Bode, locul lui Bolojan nu este sub faldurile sale.

Trebuie să ai tupeu să vii să te lauzi cu realizările de la Oradea, de parcă ar fi ale PNL-ului și nu ale unei echipe care a luat administrația „pe persoană fizică”. Când s-a votat alianța cu PSD-ul, doar cinci liberali, printre care și Birta și Bolojan, au fost împotrivă. Păi, de ce să valorificați imaginea unor oameni până la urmă marginali și marginalizați în partid?

Un alt aspect de discutat este de ce trebuie liberalii de la Galați, Maramureș, Bistrița sau aiurea să se laude cu realizările bihorenilor? PNL-ul a fost la guvernare, a avut și prim ministru, ba și președintele de partea lui. Ce i-a împiedicat pe distinșii urmași ai Brătienilor să urmeze bunele practici de la noi? Să dea și ei afară oameni care nu fac nimic prin primării, să atragă la maximum fondurile europene, să desființeze instituții care nu fac decât să hrănească activul de partid...

Nu Birta și Bolojan sunt cei care dau imaginea actuală a PNL-ului la nivel național, ci Iulian Dumitrescu, care cu ditamai dosarul de luare de mită la activ, se vrea din nou președinte la CJ Prahova. Imaginea liberalilor e dată de penalii de la Iași, de Rareș Bogdan, care tot desființează pensiile speciale de vreo patru ani, de plagiatorii Ciucă și Bode, de toate șulfele de partid care, împreună cu pesediștii, au imaginat o construcție politică nefirească, doar ca să poată jefui în voie România.

Faptul că Ilie Bolojan a preferat să rămână la Consiliul Județean în loc să plece la București arată că șansele lui de a schimba lucrurile în PNL sunt ca și inexistente. Pentru marele partid liberal, cei doi bihoreni sunt pe post de locomotive, dar pentru Birta și Bolojan partidul nu e decât o piatră de moară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!