În ciuda faptului că sunt într-o săptămână de vacanță, profesorii unei școli din Oradea s-au dus la ore. De data aceasta, ei au stat în bănci, însă, învățând de la pompierii bihoreni cum să acorde primul ajutor într-o situație medicală de urgență.

S-a întâmplat la Școala Gimnazială Avram Iancu din municipiu, unde miercuri, timp de două ore, căpitan Călin Tomșe și plutonier adjutant Darius Borz i-au familiarizat pe profesori cu noțiunile de bază în acordarea primului ajutor, explicându-le teoretic și exemplificându-le practic modul în care se realizează dez-obstrucția căilor aeriene și suportul vital de bază, atât la adulți, cât și la copii.

Profesorii au învățat și exersat inclusiv metoda Heimlich și modul de efectuare a manevrelor de resuscitare. Tomșe și Borz sunt formatori în cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență al ISU Crișana, așadar pregătesc salvatori din toată țara, ceea ce îi face foarte potriviți și pentru lecțiile din fața dascălilor.

Pregătirea profesorilor pentru situații de urgență este importantă, iar angajații Școlii Avram Iancu o știu foarte bine. Recent, în această unitate de învățământ, un elev de clasa a VII-a s-a prăbușit subit în timpul unei ore, sub ochii colegilor și ai profesorului de la clasă, având nevoie de intervenția urgență a unui echipaj SMURD.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!