La fel ca orice asociaţie sportivă sau club care se respectă, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor şi-a analizat activitatea pe anul recent încheiat, prezentându-şi bilanţul într-o conferinţă de presă la care au participat toţi cei şase membri ai asociaţiei, Laurenţiu Danşa, Octavian Şovre, Radu Bitea, Marius Omuţ, Rareş Vidican şi Alexandru Herman, care lucrează pentru promovarea arbitrajului bihorean şi nu numai.

"Am avut un an 2016 bun, în care am finalizat patru proiecte cu fonduri nerambursabile, unul cu Primăria Oradea şi trei cu Consiliul Judeţean Bihor. Alte proiecte le-am făcut cu finanţare proprie sau cu colaborarea CJA Bihor sau AJF Bihor. Am încheiat sau am menţinut contracte de colaborare sau acorduri de parteneriat cu diferite instituţii, asociaţii sau cluburi, cu scopul de a sprijini şi dezvolta activitatea arbitrilor sau de susţinere a unor proiecte. Reuşita acestor proiecte a fost posibilă doar datorită muncii în echipă şi a contribuţiei aduse de către fiecare dintre  membrii care alcătuiesc această asociaţie. De asemenea, în organizarea şi reuşita proiectelor, un rol important l-au avut şi alţi colegi, membri ai CJA, care au fost implicaţi în evenimente", a declarat preşedintele Laurenţiu Danşa.

Ce e interesant şi de apreciat, în acelaşi timp, în activitatea "cavalerilor fluierului" bihorean e faptul că arbitrii nu s-au rezumat doar strict la aria lor de activitate şi au încercat să dezvolte proiecte, care să-i ajute şi pe alţi, aspect punctat, de altfel, de Radu Bitea. "Ne-am mărit aria de aplicabilitate. Nu ne-am adresat doar arbitrilor, ci am avut proiecte pe latură educativă, de prevenţie şi pentru fotbalul juvenil bihorean. Asociaţia "Cavalerii Fluierului" funcţionează pentru CJA Bihor şi în sprijinul fotbalului bihorean", a precizat Bitea.

Pe de altă parte, Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor reprezintă un model pentru organizaţiile arbitrilor din ţară, câştigându-şi respectul prin buna organizare şi proiectele susţinute. De altfel, "cavalerii fluierului" bihorean au primit, nu de puţine ori, laude de la membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor sau de la CJA-urile şi AJF-urile din ţară.

După cum a declarat reşedintele Laurenţiu Danşa, şi pentru noul an, ACF va continua să deruleze acţiuni pentru sprijinirea şi dotarea Comisiei Judeţene a Arbitrilor şi îşi propune ca turneele juvenile Cupa 1 iunie – Micii campioni şi Cupa Moş Nicolae să devină tradiţionale.


Proiectele derulate în 2016 de Asociaţia "Cavalerii Fluierului" Bihor:

– Cupa 1 Iunie – Micii campioni – Turneu de fotbal pentru copii cu 24 echipe participante;

– sprijinirea arbitrajului bihorean – dotarea cu echipament de arbitraj Joma şi trening de prezentare Patrick a arbitrilor din cadrul CJA;

– prevenţia privind corupţia, drogurile şi alcoolul în rândul tinerilor – seminar privind prevenţia şi schimb de experienţă şi cosolidare a relaţiilor între AJF/CJA-urile din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor;

– Gala arbitrajului bihorean;

– curs de instruire şi perfecţionare pentru arbitrii şi observatorii din judeţul Bihor cu lectori membri CCA şi arbitri FIFA;

– curs de instruire pentru arbitrii din Liga a III-a, din zona Transilvania;

– Cupa Moş Nicolae – Turneu de fotbal pentu copii, cu 16 echipe participante;

– dotarea cu materiale: sistem de cronometrare cu fotocelulă, sisteme audio şi de sonorizare, materiale sportive pentru desfăşurarea antrenamentelor, maiouri departajare, tricouri prezentare şi prosoape;

- implicarea arbitrilor în acţiuni cu scop umanitar şi caritabil: donare de sânge, oferire de sprijin financiar şi material – cadouri la persoane şi fundaţii care sprijină persoane cu nevoi speciale.