Înaintea programului derulat la Centrul Oncologic, tot în prezenţa ministrului Raed Arafat şi a oficialilor locali, duminică a fost inaugurată şi noua secţie de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean, modernizată la standarde europene în această toamnă, după o investiţie de 2,4 milioane lei susţinută în comun de Ministerul Sănătăţii şi de Primăria Oradea.

La fel ca la Centrul de Oncologie, nici aici nu a fost tăiată nicio panglică, la dorinţa lui Arafat şi a lui Bolojan, iar oficiile de gazdă le-a făcut şeful secţiei, conferenţiarul universitar dr. Ciprian Brisc.

Acesta a explicat că secţia, care funcţiona până acum la etajul VII al Spitalului Judeţean, a fost mutată la etajul I pentru a nu mai purta bolnavii între etaje şi a fi lângă compartimentul de endoscopie şi lângă linia de endoscopie intervenţională care va fi realizată după ce de la acest etaj va fi mutat actualul bloc operator.

În urma modernizării corpului B al clădirii Spitalului Judeţean, secţia de Gastroeneterologie are 14 saloane cu o capacitate totală de 35 de paturi, dotate inclusiv cu televizoare, iar medicii specialişti, şase la număr, vor asigura în curând şi o linie de gardă în acest domeniu.

La Judeţean, ministrului Raed Arafat i-a fost prezentat şi stadiul lucrărilor pentru construirea celor două lifturi exterioare, precum şi proiectul amenajării heliportului care va permite elicopterului SMURD să aducă bolnavii în stare gravă pe calea aerului direct la spital, fără a fi necesară transbordarea lor în autospeciale pe roţi.