Vara viitoare orădenii se vor scălda în Băile Felix. "Ştrandul Municipal nu se va deschide în acest an. Acolo vor începe lucrările de construire a noului aquaparc şi nu se poate face baie printre săpături", a anunţat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, licitaţia pentru construcţia aquaparcului va fi organizată cel târziu în martie, după refacerea proiectului. Municipalitatea a plătit o firmă din Ungaria să refacă documentaţia lucrării, astfel încât investiţia finală să nu provoace costuri suplimentare bugetului local.

"O modificare importantă adusă proiectului implică reducerea clădirii principale cu circa 10% şi mutarea ei către linia ferată. Această decizie a fost luată datorită faptului că o bună parte din an se va lucra în spaţiul închis, ceea ce va genera consumuri de energie şi costuri de întreţinere mari. Prin retragerea clădirii încercăm mărirea spaţiului ştrandului pentru ca peste vară să poată primi cât mai mulţi clienţi. Să fim realişti, vara aquaparcul va avea încasări foarte bune, dar iarna va genera cheltuieli", a arătat primarul.

Pentru a creşte atractivitatea ştrandului pe timpul verii, proiectul refăcut implică suplimentarea numărului de bazine. "Din economia făcută cu redimensionarea clădirii, noul proiect prevede în plus refacerea bazinului de sărituri dinspre ştrandul Dinamo care nu a fost luat în calcul iniţial", a declarat Bolojan.

Edilul a mai spus că lucrările de amenajare a aquaparcului vor demara undeva în vara acestui an, pentru a putea fi terminate cel târziu în iunie 2015.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Aquapark-ul se amână! Adjudecat pe bani puţini de o firmă din Bucureşti, proiectul e de mântuială"