Doi bărbaţi şi două femei, cetăţeni ai Republicii Moldova, au fost depistaţi în apropierea frontierei cu Ungaria de poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, luni dimineaţă în jurul orei 2, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr.

Potrivit sursei citate, cei patru au fost prinşi în timpul unei misiuni de supraveghere, cu ajutorul aparatelor de vedere pe timp de noapte.

"Persoanele în cauză se îndreptau spre linia de frontieră şi au fost reţinute la o distanţă de aproximativ 300 m de graniţă, fiind conduse la sediul sectorului, pentru efectuarea cercetărilor", a declarat Lazăr.

Din cercetări a reieşit că cei patru moldoveni, cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani, intenţionau să ajungă în Italia, pentru a-şi găsi un loc de muncă.

"Persoanelor în cauză li s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale, pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, dosarul urmând să fie înaintat spre soluţionare Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea", a mai spus Lazăr.